Kanonkuren og forløbet · Kosttilskud til graviditet · Kosttilskud til sædkvalitet · Forberedelse af graviditet
Forbedre sæden · Befrugtning og fertilitet · Hvorfor kan jeg ikke blive gravid?

Forbedre sæden


Små ændringer kan gøre stor forskel til det bedre.

Sædproduktion

Fra en sædcelle bliver lavet til den er klar går der i gennemsnit 3 måneder. Det betyder at der er 3 gode måneder fra at ændre sin kost og livsstil til et resultat kan begynde at vise sig.

Kost og livsnydelse

Kosten har selvfølgelig en indflydelse på evnen til at lave børn. Eksempelvis er det en god ide ikke at spise fed mad, drikke alkohol i store mængder eller indtage koffein-holdige drikker eller madvare. Følgende indeholder koffein og kan erstattes med andet:

- Kaffe: erstattes med koffein-fri kaffe

- The: erstattes med koffein-fri the

- Energi-drikke: erstattes med en frugt-smoothie

Nogen vil mene at køb af økologiske madvare over hele linjen er en god ide - alt med måde.

At ændre små ting lidt af gangen gør det hele nemmer og derudover et kosttilskud til det sædvanlige aftenmåltid når i er samlet som par - gør det sammen.

Temperatur og badning

Testikler ligger i en pung af en grund, og grunden er at temperaturen i testiklerne skal være ca. 2 grader lavere end kroppens normal temperatur - ca. 35 graders celsius som er den bedste temperatur for sædproduktionen.

Varme bade, og specielt karbade, med vandtemperatur over 35 grader eller stramtsidende tøj der gør at testiklerne holder temperaturen over 35 grader er en dårlig ide.

Feber hos manden kan således også nulstille forløbet og sætte det tilbage til start. Ligeledes er en varm labtop computer på skøddet heller ikke en god ide.

Livskvalitet og motion

Motion er en dobbelt effekt for kroppen og temperaturen. Varme bade i vintermånederne bliver unødvendige når kroppen bliver bedre til at holde varme pga. bedre blodcirkulation.

Korte løbetur i faste intervaller hver 3 eller 4 dag sætter forbrændingen i vejret, giver bedre blodcirkulation i kroppen og forbedre mulighederne for at kroppen kommer i balance hormonelt.

Sex og samleje

Regelmæssig sex er selvfølgelig vejen til resultat og kortere tid mellem sex giver pote i længden. Men husk: alt med måde.

Sex kan gøres sjovere med diverse legetøj, men husk at glidecremer ikke må indehold sæddræbende tilsætningsstoffer.